English
صفحه اصلی
افراد
مدیریت
اعضای هیئت علمی
استادان مدعو
اعضای کمک آموزشی
دانشجویان تحصیلات تکمیلی
کارشناسی
رشته های آموزشی
دروس ارائه شده
تحصیلات تکمیلی
رشته های آموزشی
دروس ارائه شده
پژوهش
طرح های پژوهشی
چشم انداز پژوهشی
بولتن پژوهشی دانشکده
ارتباط با ما
آشنایی با دانشکده
برنامه های آموزشی
کاربرگ های آموزشی و پژوهشی
امکانات و تجهیزات آموزشی
آمار دانشجویان و دانش آموختگان
گالری مجازی
رشته های آموزشی مقطع کارشناسی
دانشکده هنرهای تجسمی در مقطع تحصیلی کارشناسی در دو رشته نقاشی ایرانی و ارتباط تصویری از طریق آزمون سراسری، هر سال در دو نوبت مهر ماه (آقایان) و بهمن ماه (خانمها) دانشجو می پذیرد.
رشته نقاشی ایرانی
نقاشی ایرانی، یا آنچه که به نگارگری و یا به غلط به مینیاتور مرسوم شده است، علیرغم اینکه نسبت به دیگر حوزه های هنر اسلامی مورد توجه بیشتر محققین به ویژه در غرب قرار گرفته است، با اینحال حوزه بکر و وسیعی است که از منظر پژوهشی بخش اعظم آن مورد کنکاش قرار نگرفته است و از منظر آموزش های رسمی و دانشگاهی با نهایت تاسف مورد اغفال واقع شده است.
نقاشی ایرانی در طول تاریخ اسلامی ایران، علیرغم فراز ها و فرودهایش، از یک طرف یکی از حوزه های گسترده هنری همیشه فعال بوده و از طرف دیگر بدلیل اینکه محصول نهایی این هنر، آثار هنرمندانه مورد رجوع و علاقه خاص خواص حاکم جامعه بوده است به یکی از وجوه درخشان و پر شکوه هنر ایرانی تبدیل شده است. با این وجود بعد از رویکردهای دانشگاهی به آموزش هنر در ایران، به ویژه بعد از راه اندازی دانشکده هنرهای زیبا به شیوه و سرفصل آموزش های غربی، عبارت نقاشی در محافل علمی ایران به نقاشی غربی که در دانشکده آموزش داده می شد محدود شده و به ناچار برای نقاشی ایرانی، که تا چند سال اخیر امکان آموزش رسمی در قالب یک رشته مستقل دانشگاهی را نیافته بود، عنوان دیگری جستجو شده و عباراتی نظیر مینیاتور و نگارگری مرسوم شد.
تدوین « نقاشی ایرانی» در ادامه بازنگری رشته هنرهای اسلامی با گرایش نگارگری بر اساس مطالعات و بررسی های رشته های مرتبط دیگری که در دانشگاههای کشور از چندین سال پیش تاسیس شده اند انجام پذیرفت. دانشجویان رشته کارشناسی « نقاشی ایرانی» پس از طی دوره بایستی به دانش ها و مهارت های کلی زیر احاطه لازم را داشته باشند:
با نقاشی ایرانی به طور کلی آشنائی داشته و ارتباط آن با فرهنگ ایرانی – اسلامی را بتواند تحلیل کنند.
با تاریخ نقاشی ایرانی و سیر تحول آن آشنائی داشته باشند.
با شیوه ها و مکاتب مختلف نقاشی ایرانی(گذشته و معاصر) آشنائی داشته باشد.
با حوزه های مختلف نقاشی ایرانی ار قبیل تذهیب، نگارگری، گل و مرغ و تشعیر و ... آشنائی داشته و مهارت لازم را در اجرای عملی آنها کسب نماید.
مهارت لازم را برای اجرای مراحل مختلف یک اثر (به شیوه سنتی و معاصر) از بوم سازی تا اجرای نهائی آن کسب کند.
آشنائی لازم را با ساختار، مفاهیم، مضامین و محتوای نقاشی ایرانی کسب کرده و بتواند جنبه های مختلف آثار را تجزیه و تحلیل کند.
سر فصل رشته نقاشی ایرانی
رشته ارتباط تصویری
رشته ارتباط تصویری به منظور آموزش در حوزه انتقال هنرمندانه پیام تصویری در سطحی وسیع در میان مخاطبان، در دانشگاه ها شکل گرفت و در دنیا نیز به آن اهمیت خاصی داده می شود. در واقع هدف رشته ارتباط تصویری آموزش هنر گرافیک به دانشجویان و ارتقاي توانايي هاي آنها در امور تبليغات فرهنگي يا تجاري می باشد. تبليغات فرهنگي شامل تصويرسازي كتب، ساخت پوستر، تبليغات براي نشريه ها و جرايد مانند صفحه آرايي و آگهي هاي مطبوعاتي مي شود و تبليغات تجاري نيز شامل تبليغات نمايشگاههاي بازرگاني مانند غرفه سازي و غرفه آرايي و يا تبليغات براي كالاهاي مختلف است.
یک گرافیست باید در طراحی قوی بوده و باید با سایر رشته های هنر مانند عکاسی، چاپ، نقاشی، خوشنویسی، طراحی صنعتی و صنایع دستی آشنایی داشته باشد تا بتواند در کارهای خود از آنها استفاده کند. همچنین علاوه بر رشته هاي هنري باید با علومي مثل جامعه شناسي، روانشناسي، بازاريابي و ادبيات آشنا باشد. زيرا يك پيام تبليغاتي بايد با توجه به مخاطب آن ساخته شود. يعني بايد توجه داشت كه مخاطب اين پيام از نظر فرهنگي، اقتصادي و خواسته ها و علايق در چه سطحي است.
لازم به تذکر است که رشته ارتباط تصویری به صورت نیمه متمرکز در ایران پذیرش می شود یعنی علاوه بر آزمون کتبی داوطلبان باید مصاحبه و آزمون های عملی را نیز بگذرانند.
سرفصل رشته ارتباط تصویری